Kunstgebit gebroken of last van uw prothese? Vandaag geholpen! Bel de spoeddienst: 070 - 346 87 64
 

De volledige tandprothese

Waarom moet een volledige prothese elke vijf tot zeven jaar worden vervangen?

Sommige mensen doen er wel 20 jaar mee, maar een volledige tandprothese of kunstgebit dient elke vijf tot zeven jaar te worden vervangen. De kaak slinkt waardoor de prothese na verloop van tijd niet goed meer past. Door de mechanische wrijving tussen de prothese en de kaak, slijt het kaakbeen af, waardoor er op termijn geen houvast meer is voor een prothese. Door het afslijten van de kiezen komt de kin, letterlijk en figuurlijk, steeds dichter bij de neus. Bovendien krijgt de drager problemen met eten en spreken.

Een versleten gebit is géén gezicht en vervanging is dan absoluut noodzakelijk. Wanneer uw prothese scheurt, breekt of er tanden loslaten, kan dit een indicatie zijn dat de prothese aan vervanging toe is.

Het is een goede gewoonte om elke twee jaar een bezoek te brengen aan onze tandtechnicus.

Bel vrijblijvend: 070-3468764Samen werken we aan het resultaat

Wanneer u aan een nieuwe prothese toe bent kunt u bij ons de volgende stappen verwachten.

Tijdens de eerste afspraak maken we afdrukken van uw boven- en onderkaak. Vervolgens maken we op basis van deze afdrukken een "individuele lepel" waardoor we tijdens uw tweede bezoek precisie afdrukken kunnen maken.

tandprothese


Deze precisie afdrukken vormen de basis voor uw nieuwe gebitsprothese. Tijdens uw derde bezoek maken we een beetregistratie, zoeken we samen met u de tanden uit en bespreken we de esthetische aspecten zoals de gewenste vorm van uw gezicht, de vorm van de lippen en de opstelling van de tanden.

Al deze informatie verwerken we in een wasmodel die we tijdens een vierde bezoek gaan passen. Op dat moment hebben we nog alle mogelijkelijkheden om veranderingen aan te brengen en werken we samen toe naar een perfect passend gebit.

Wanneer alles naar wens is wordt het wasmodel afgeperst. Dit is een proces waarbij de was wordt vervangen door een kunststof. Het ruwe model wordt verder bewerkt, geslepen en gepolijst, waarna het gereed is voor aflevering.

Op verzoek kunnen we uw gebitsprothese verder individualiseren door het aanbrengen van een gouden tand of een diamantje. Na aflevering heeft u recht op zeven maanden nazorg en garantie waarvoor wij een garantie-certificaat afgeven.

Bel vrijblijvend: 070-3468764


wasmodel