Kunstgebit gebroken of last van uw prothese? Vandaag geholpen! Bel de spoeddienst: 070 - 346 87 64
 

Klikgebit

Onder omstandigheden, waarbij natuurlijke tanden en kiezen verloren zijn gegaan en er behoefte staat aan een stevige verankering voor een opbouw of en prothese, kunnen implantaten, lees kunstwortels, uitkomst bieden.

Het implantaat, van titanium en/of keramisch materiaal, wordt operatief in het kaakbeen bevestigd. Nadat een implantaat is vastgegroeid, is het sterk gnoeg om een tand, kies of kunstgebit aan te brengen wat dan "lekker-vast" zit. Het plaatsen van een implantaat is een ingreep die tegenwoordig niet alleen door de kaakchirurg wordt uitgevoerd maar ook door een gespecialiseerde tandarts.

Klikgebit


Er zijn verschillende mogelijkeden, zoals een implantaat waarop een kroon wordt bevestigd of een toepassing van twee implantaten die met elkaar worden verbonden door een steg of staafje waaraan een kunstgebit kan worden bevestigd.

Na het plaatsen van een implantaat volgt een inheelperiode van gemiddeld 6 maanden. Daarna kan een kroon, brug of prothese worden aangebracht. Tijdens de inheelperiode wordt vaak een tijdelijke noodvoorziening gedragen.

Net zoals het plaatsen van kronen en bruggen, is het plaatsen van implantaten en het vervaardigen van de opbouw een samenspel tussen de specialist of tandarts en de tandtechnicus.

Voor verdere vragen over dit onderwerp kunt u bij ons terecht.

Bel vrijblijvend: 070-3468764